Wie zijn wij?

De Noordoostpolder is de locatie voor de bouw van het grootste windenergiepark van Nederland. De 80-100 turbines met een vermogen van 5-6 MW, die zowel achter de dijken als in het water komen te staan, hebben een tiphoogte van 190 meter, hoger dan de Euromast. Ze komen op 1.6 km afstand van buurgemeente Urk te staan, een gemeenschap met meer dan 18.000 inwoners.

Comité Urk Briest (voorheen Het Lot van Don Quichot) is opgericht in juli 2008. In mei dat jaar was de Urker bevolking wakker geschud door berichtgeving in de landelijke media waaruit bleek dat het niet om een gemiddeld maar om een disproportioneel groot windpark gaat.  Sindsdien hebben we geen kans onbenut gelaten om onze mening over de melagomane plannen van rijk, provincie, gemeente Noordoostpolder en Windkoepel te ventileren.

Urk Briest wordt breed gesteund door de Urker bevolking. Ruim 5000 omwonenden ondertekenden een petitie tegen de bouw van het windpark. Urk Briest werkt samen met andere actiecomitees in de Noordoostpolder, inclusief Tegenwind en Stichting Rotterdamse Hoek.
Urk Briest is tegen een ijzeren gordijn langs het IJsselmeer. Steun het verzet en trekt ten strijde!

Het Comité Urk Briest kan uw financiele steun goed gebruiken! Urk Briest, bankrekening 1379 38 403, p/a Vormtweg 20A, 8321 NC Urk.  Voor meer informatie email via het contactformulier of bel Leen van Loosen op 06-20430803

 


Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...